Vacature

Gezocht per direct om ons team te versterken:

 

Technisch Medewerker. Fulltime / Parttime.

Wil je werken met carbon, het materiaal van ongekende mogelijkheden? Vanwege toenemende werkzaamheden zoeken wij vanaf heden een Technisch Medewerker. Binnen een klein maar groeiend bedrijf kunnen we een extra teamlid goed gebruiken!

Je kwaliteiten:

 • Interesse in diverse soorten composiet materialen en verwerking hiervan.
 • Een flexibele, klant- en servicegerichte instelling.
 • Een technisch nauwkeurige werker met oog voor kwaliteit.
 • Denken in (technische) oplossingen.
 • Zelfstandig kunnen werken alsook in teamverband.
 • Woonachtig in de buurt. Anders bereid zijn tot reizen.
 • Afkomstig uit, of affiniteit met de fietsenbranche is een pre.

Je werkzaamheden o.a.:

 • Na interne opleiding, zelfstandig uitvoeren van carbon reparaties.
 • Voorbereidend werk uitvoeren.
 • Uitvoeren van spuitwerkzaamheden.
 • Het uitdenken van (carbon)oplossingen waar de klant mee is geholpen.
 • Produceren van carbon producten.

Wat hebben we te bieden:

 • Werken binnen een informele sfeer en een klein team.
 • Werken met de nieuwste producten vervaardigd uit carbon. Waaronder fietsen, sportauto’s en circuitmotoren.
 • De kans om vaardigheden te leren met het meest innovatieve constructie materiaal van dit moment.

Heb je interesse?

Schrijf ons een mail met waarom jij geschikt voor ons bent naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

BB en Balhoofd repareren

Balhoofdlager zitting repareren.

Bij sommige carbon fietsen ligt het balhoofdlager in een carbon zitting. Bij het doorrijden met balhoofdspeling kan deze lagerzitting uitslijten waardoor het balhoofdlager niet meer strak in het frame past. U ervaart dan constant balhoofdlager speling. Deze lagerzitting kunnen wij weer terug brengen naar de originele specificaties waardoor het lager weer een perfecte passing heeft.

uitgesleten balhoord lager

 

(Pressfit BB) Trapaslager zitting repareren.

Sommige trapashuizen (bottombracket/BB) zijn full carbon (o.a. bij Trek, Ridley, Cannondale en Specialized). Veelal gebruikt de fabrikant hiervoor een press fit trapas lager. Of een niet geperst standaard industrieel lager.

Door slijtage of gebrek aan onderhoud kunnen deze full carbon lagerzittingen in het trapashuis ovaal uitslijten. Het lager zal daarom teveel speling krijgen. Dit merkt u tijdens het fietsen. En aan de speling op het cranckstel ongeacht of er nieuwe trapaslagers zijn gemonteerd.

Onze reparatie techniek kan de bottombracket diameter weer terug brengen naar de originele specificaties. Zodat dezelfde maat pressfit lager wederom goed passend geperst kan worden. 

pressfit lager zit los

 

 

Aluminium trapashuis vastzetten

Bij verouderde fietsen kan de aluminium bracketpot (het gedeelte waar de trapascups in geschroefd worden) loslaten. Veelal door corrosie werkt het aluminium trapashuis zich los van de lijm. Met een onverklaarbare speling tot gevolg. Doordat het trapashuis vaak maar aan 1 zijde loskomt, zagen wij hem in zijn geheel uit het frame. Een op maat gedraaide nieuwe trapasbus verlijmen wij weer in het frame vast. Met schroefdraad naar wens. Veelal Italiaans draad of Engels BSA draad. Italiaans draad herken je overigens aan een grotere binnen diameter dan BSA draad. Ook is de bracketpot van italiaans draad breder in zijn geheel, 70mm. Terwijl BSA 68mm is.

trapas speling

/trap as pot los

 

 

 

Aluminium delen verlijmen

Balhoofd cups, derailleur padden verlijmen.

Aan een carbon fietsframe kunnen diverse aluminium delen verlijmd zijn. Bijvoorbeeld in het balhoofd zijn aluminium cups te vinden waar de balhoofd lagers op liggen. Ook bij sommige carbon fietsen zijn aluminium padden gebruikt voor de wielophanging.

Door corrosie of andere oorzaken kunnen deze aluminium delen loslaten van het carbon. Zoals afgebeeld kunnen wij deze onderdelen weer verlijmen. 

balhoofd los

 

 cannondale achter vork los

10 Tips om carbon schade te voorkomen

10 simpele tips om carbon schade te voorkomen.

Check onderstaande 10 simpele tips om toekomstige carbon schades te voorkomen.

1. Gebruik een momentsleutel.

Voor het aandraaien van o.a. het stuur en het zadel is bij carbon onderdelen hiervoor een momentsleutel te gebruiken sterk aan te bevelen. Veelal staat op het betreffende onderdeel reeds aangegeven wat het maximum aandraai moment moet zijn. Dit is aangegeven in newtonmeter Nm. Hierop kun je je momentsleutel instellen.

Let op dat dit dus een maximum aandraaimoment is. Je stuur kan bij een lager moment allang vast genoeg zitten. De kans bestaat nog steeds dat je het kapot kan draaien. Voer het aandraaimoment dan ook rustig op en test of het onderdeel voldoende vast zit. Draai niet klakkeloos door naar het gemelde aandraaimoment. Maar voer het stapsgewijs op.

2. Loctite op de bladboutjes

los bladboutje

De bladboutjes in het cranckstel, bij mountainbikes vier en bij racefietsen vaak vijf stuks, kunnen regelmatig loskomen. Dit kan tijdens het fietsen ongemerkt gebeuren. De moerkant van het bladboutje schaaft dan langs het frame en kan een aantal carbon lagen meenemen.

Om los rammelen van het bladboutje te voorkomen adviseer ik loctite te gebruiken tijdens de montage hiervan. Fabrikanten gebruiken dit al af-fabriek. Maar gebruik loctite ook na ieder onderhoud.

3. Stel je schoenplaatjes af.

Indien de schoenplaatjes van SPD of bv. SPD SL teveel met de hakken naar binnen zijn afgesteld. Dan kan de hak van de schoen langs de achtervork van de fiets schuren. Doe dit lang genoeg en je hebt opeens een serieus gat in de vork zitten. Hou dus daarom altijd speling tussen de hak van de fietsschoen en het frame.

4. Stel de achterderailleur goed af.

De begrenzing boutjes op de achter derailleur zijn bedoeld om het hoogste en laagste punt op de cassette te bepalen. Zodra deze niet goed zijn afgesteld, mogelijk door gebruik van verschillende wielsets, dan kan de ketting op de laagste stand eraf lopen en klem komen te zitten tussen het frame en de cassette. Op de hoogste stand kan de derailleur meegepakt worden door de spaken welke de derailleur met het wiel mee de achtervork in trekt.

5. Stel de voorderailleur goed af.

Evenals de achterderailleur heeft de voorderailleur ook de begrenzing boutjes.  Stel deze dus ook goed af. Risico op een grote carbon schade is aan de voorkant iets minder aanwezig. Wat wel belangrijk is, is de hoogte afstelling van de derailleur. Deze moet voldoende ruimte hebben over het grootste voortandwiel. Zodat deze elkaar nooit kunnen raken. Een tip is om inbussleutel 8 even op het voortandwiel te leggen. De voorderailleur moet nu precies bovenop de inbussleutel liggen.

6. Bekijk de omslag van je stuur.

omslag stuur schade

Tijdens een (soms lullige) valpartij kan je stuur omslaan. Deze komt dan tot stilstand tegen de bovenbuis. Welke alle energie zal absorberen. Dit is een veel voorkomende schade. Zowel bij racefietsen als bij mountainbikes. Door de hendels en de hoogte van het stuur dusdanig af te stellen, zodat ze niet de bovenbuis raken bij omslag, kun je de schade tijdens een val beperken. Het blijft lastig aangezien je dan ook je zitpositie veranderd. Maar soms volstaat het om net die bar-end, lock-out of versnellingshendel even te verdraaien zodat niet deze maar je rubberen handvat eerst het frame raakt bij een crash.

7. Gebruik de juiste remblokken en stel ze af.

Remmen op full carbon velgen (racefiets) doe je het beste met hiervoor bestemde remblokken. Deze kunnen van kurk zijn of gemaakt van een materiaal wat de fabrikant geschikt acht. Remmen met de onjuiste remblokken kan teveel frictie veroorzaken waardoor de velgrand te heet kan worden. Hierdoor zal hij overmatig slijten of zelfs vervormen door oververhitting. Zorg natuurlijk ook dat de remblokken zijn afgesteld op het remvlak en niet net eronder. Controleer dit na het wisselen van de wielen.

8. Plaats stickers

Plak beschermende stickers op je frame waar de kabels in contact komen met het frame. Slijtage op deze plakken kan zorgen voor diepe gleuven en dus verzwakkingen in het carbon.

9. Vervang tijdig ketting en tandwielen

Het regelmatig vervangen van de ketting en bijbehorende cassette zal de kans op chainsuck verminderen. Doortrappen tijdens chainsuck vernield je frame achter het cranckstel. Met een hopeloze schade als gevolg.

10. Slag in je wiel

slag in wiel

Rij niet te lang door met een slag in je wiel. Ongemerkt kan deze aanslepen tegen de achtervork. Dit vormt uiteraard op ten duur een gat. Spot je een slag in je wiel, haal hem er dus direct uit.

Tot slot: Gebruik een wandbeugel

Zolang de fiets niet de slaapkamer in mag dan is een wandbeugel in je garage een aanrader. De gekoesterde fiets hangt zodoende boven de overige troep in de garage. Het omvallen van een trapje een opoefiets of wat dan ook, kan op je kostbare bezit een lelijke schade veroorzaken. En een eeuwig schuldgevoel. 

Carbon zadelpen verlengen

 

Geïntegreerde zadelpen verlengen

De ISP, integrated seatpost.

Een carbon ISP (integrated seatpost) is vaak gebruikt bij de Giant TCR maar ook door andere merken. Veelal racefietsen. Dit soort zadelpennen kan maar eenmalig ingekort worden. Maar wat nu als de fiets van eigenaar wisselt die iets langer is? Wij kunnen in deze gevallen de geïntegreerde zadelpen weer verlengen.

 

Het verlengen van de ISP

Dit dient vakkundig te worden aangepakt. Van binnenuit de zitbuis brengen wij een versteviging aan welke doorloopt tot de gewenste hoogte. Door de bestaande pen van buiten gedeeltelijk weg te slijpen vormen wij een sterke basis om de verlenging verder aan op te bouwen. Uiteindelijk zal het een strak en sterk resultaat opleveren. Mocht u het afgezaagde gedeelte van de zadelpen nog hebben, dan zal dit het herstelproces versnellen.

 

 

 zadelpen verlengen giant tcr